Connect with us

ACTUAL

Artiștii Ansamblului „Maria Tănase” au donat obiecte dragi pentru a ajuta copiii aflați în situații speciale. Niculina Stoican: „Viața nu înseamnă eu! Viața înseamnă noi”

Publicat

în

Artiștii Ansamblului Folcloric „Maria Tănase” s-au alăturat unei campanii organizate de către Asociația „Îngerul Meu”, donând piese ce compun costumele lor populare pentru a ajuta copiii aflați în situații speciale. Obiectele vor figura în cadrul unei licitații organizate în mediul online.   

Sumele încasate vor ajunge la copiii care provin din familii nevoiașe, dar și la micuții instituționalizați ori abandonați incluși în proiectul „Înger pentru o zi”.

Fiecare obiect donat de către artiștii Ansamblului „Maria Tănase” are o poveste a lui, o încărcătură emoțională și astfel, în timp, a căpătat valoare.  Sunt dăruite cu dragoste, spun aceștia, și cu speranța că vor bucura, prin diverse acțiuni, copilașii pe care asociația îi are în grijă.

„Trecutul este girat de părinții și bunicii noștri. Prezentul îl girăm noi! Viitorul îl dăruim prin tot ceea ce facem, copiilor și nepotilor noștri. Într-o lume plină de nesiguranță, noi avem nevoie de empatie, dăruind cu dragoste. Viața nu înseamnă eu! Viața înseamnă noi!”, este mesajul managerului Ansamblului Flocloric „Maria Tănase”, Niculina Stoican.

Acțiunea este o campanie inițiată de către Asociația „Îngerul Meu”, din dorinţa de a susţine în mod direct toţi acei copii care au nevoie de ajutor.

Atenţia se îndreaptă către copiii ale căror familii se află în situaţii sociale speciale, dar şi către cei abandonaţi ori instituţionalizaţi.

„Fiecare dintre noi poate fi <<Înger pentru o zi>>. Dacă ai un obiect personal, ideal cu o semnificație sau cu o importanță anume pentru tine și vei dori ca acest obiect împreună cu povestea sa să poată fi valorificate în urma organizării unei licitații online, iar banii obținuți în urma licitației să fie direcționați către copiii incluși în proiectul nostru, dă-ne de veste! Cu siguranță va fi o veste minunată!”, este îndemnul reprezentanților Asociației „Îngerul Meu”.

De asemenea, cei care doresc să se alăture campaniei pot recomanda ideea unui număr de cinci prieteni despre care consideră că ar fi încântați să facă o faptă bună devenind și ei parte din campania ,,Înger pentru o zi”.

Asociația ,,Îngerul Meu” urmăreşte monitorizarea şi susţinerea cazurilor preluate pe termen lung, astfel încât demersurile să aibă finalitatea dorită. De la susţinerea materială, donare de haine, jucării, rechizite şcolare, medicamente, până la susţinerea tinerilor în vederea integrării sociale şi profesionale, proiectul „Îngerul Meu” cuprinde o gamă largă de acţiuni, toate desfăşurate în beneficiul direct şi exclusiv al copiilor.

Activităţile asociației se bazează pe solidaritate socială, pornind de la principiul că o societate care se implică în susţinerea copiilor aflaţi în dificultate este o societate care ştie să îşi construiască viitorul.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Anchetă după ce o profesoară a murit imediat după administrarea dozei a doua din vaccinul Moderna

Publicat

în

O profesoară, fost director de școală din județul Bihor, a murit imediat după ce i s-a administrat a doua doză de vaccin anticovid Moderna.

Soțul ei susţine că femeia, în vârstă de 55 de ani, a avut reacții adverse grave similare cu cele ale otrăvirii, potrivit Realitatea PLUS.

„Se plângea, după prima doză de vaccin, că îi este frig. Un cadru medical a spus că este posibil ca organismul să se fi luptat. Nu erau frisoane, ci senzații de frig. Înainte de rapel, în ultimele două săptămâni, a avut mai multe dureri, le-am pus pe seama unei crize de fiere.

În dimineața rapelului nu s-a simțit bine, dar în cursul zilei a putut mânca, a mers la rapel și le-a spus medicilor, iar aceștia au considerat că poate face vaccinul. Și eu am făcut tot Moderna”, a spus Vasile Bunea, la un post TV, soțul profesoarei.

Autoritățile au deschis o anchetă în acest caz.

Print Friendly, PDF & Email
Citește mai mult

ACTUAL

FOTO: Accident în Râmnicu Vâlcea. Doi copii răniţi

Publicat

în

Doi copii din Râmnicu Vâlcea au fost răniţi, sâmbătă dimineaţa, într-un accident rutier petrecut în cartierul Ostroveni.

În accident au fost implicate trei autoturisme, traficul rutier fiind blocat.

„Accident rutier in Ramnicu Valcea, cartierul Ostroveni, soldat cu 2 victime ranite usor ( minori) , transportate la spital. Sunt 3 autoturisme implicate in accident, traficul este deviat momentan pe Bulevardul Pandurilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Cătălin Udrea.

Print Friendly, PDF & Email
Citește mai mult

ACTUAL

Femeia din Slatina, care a făcut şoc anafilactic după vaccin, imunizată cu serul AstraZeneca retras. 2.400 de doze din lotul cu probleme au ajuns în Olt

Publicat

în

2.400 de doze din lotul de vaccin AstraZeneca, suspendat şi de România, au ajuns la centrele de imunizare din judeţul Olt, confirmă DSP. Toate dozele au fost administrate, iar la unul dintre pacienţi a fost înregistrată o reacţie adversă – femeia în vârstă de 46 de ani, care în urmă cu trei săptămâni a dezvoltat o reacţie alergică severă, şoc anafilactic.

Potrivit unui comunicat remis de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt, aprovizionarea cu lotul de vaccin AstraZeneca ABV 2856 a început, din data de 14.02.2021. Au fost repartizate 2.400 doze de vaccin, care au fost distribuite şi consumate în perioada 15 februarie 2021 – 3 martie 2021, după cum urmează:

CN Agricol „Carol I” – centrul nr. 2 (etaj 1 clase) – 1.390 doze

Centru de vaccinare Balş, subsol Primăria Oraşului Bals – 620 doze
CMJ Olt – 290 doze
Centrul 2_BATALIONUL 325 ARTILERIE „ALUTUS” – 100 doze

„Din numărul de administrări, în data de 21 febuarie 2021 s-a înregistrat un singur caz care a dezvoltat o reacţie adversă severă post vaccinare ( pacienta a ramas sub supraveghere medicală spitalicească peste 48 de ore, cu evoluţie favorabilă)”, se arată în comunicatul remis de DSP Olt.

Este vorba despre o femeie vârstă de 46 de ani care a dezvoltat, în urmă cu trei săptămâni, o reacție severă post vaccinare, de tip anafilactic, într-un centru de vaccinare din Slatina.

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, aceasta s-a prezentat pentru primirea primei doze de vaccin de la AstraZeneca, iar în aproximativ 10 minute după administrarea vaccinului a dezvoltat o reacție alergică cu criterii de șoc anafilactic.

Medicii i-au recomandat, ulterior, să nu mai facă rapelul.

Reprezentanţii DSP Olt mai precizează că a nivelul judeţului nu mai există doze de vaccin din lotul ABV 2856 produs de compania AstraZeneca

„Precizăm, de asemenea, că se continua vaccinarea împotriva Covid-19, cu toate celelalte vaccinuri de la compania AstraZeneca, din celelalte loturi existente în momentul de faţă în judetul Olt”, se mai arată în comunicatul citat.

Print Friendly, PDF & Email
Citește mai mult
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.