Connect with us

ACTUAL

Grupul german Hella se extinde la Craiova şi promite noi locuri de muncă, pentru anii următori

Publicat

în

Producătorul de componente auto Hella România, subsidiara locală a concernului german Hella, cu afaceri globale de 5,8 mld. euro, îşi extinde activităţile în domeniile software şi electronică, odată cu inaugurarea noului centru de testare de peste 6.400 mp în incinta Electroputere Parc din Craiova, proiect dezvoltat de grupul francez de real estate Catinvest. Hella Technical Center Craiova are în prezent aproximativ 350 de angajaţi şi intenţionează să mai recruteze încă 250 de omeni în următorii ani. Activitatea centrului se axează, în principal, pe dezvoltarea unităţilor de control şi de software, notează Ziarul Financiar.

’’Sistemele software sofisticate şi cele electronice din domeniul automotive sunt indispensabile în zona mobilităţii actuale deja. Acestea vor continua să se impună din ce în ce mai mult în viitor şi, cu siguranţă, se vor transforma în factori decisivi. În acest context, ne bucurăm de deschiderea noului nostru centru tehnologic din Craiova. Cu acest pas, consolidăm rolul locaţiei din Craiova în cadrul reţelei globale a Hella şi, în acelaşi timp, ne extindem resursele de dezvoltare”, a declarat Björn Twiehaus, responsabil de divizia de Electronică în cadrul echipei de management a Hella.

Cu o suprafaţă totală de peste 6.400 de metri pătraţi, noul sediu din incinta Electroputere Parc oferă un spaţiu aproape dublu faţă de vechea locaţie Hella din Craiova. Noul centru dispune de 12 săli de şedinţe, un laborator de testare şi o parcare subterană pentru autovehicule de test. Hella şi-a început activitatea în Craiova în 2007, iar de atunci, centrul a devenit un pol important în reţeaua globală a germanilor. Compania are 4.200 de angajaţi în România, în şapte locaţii din Timişoara, Arad, Lugoj şi Craiova.

’’Cu noul sediu, creăm premisele pentru a deservi şi mai bine cererea tot mai mare pentru soluţii de software şi electronice inovatoare şi să ne continuăm parcursul de creştere’’, a spus Nicolae Neagu, directorul Hella Technical Center Craiova.

Grupul francez de real estate Catinvest a finalizat anul trecut o clădire mixtă în centrul comercial Electroputere Parc din Craiova şi a deschis prima clădire de birouri de clasa A din oraş, un al doilea proiect similar urmând să fie finalizat anul acesta, în urma unei investiţii totale de 39 milioane euro. Birourile fac parte dintr-o clădire cu utilizare mixtă, de 12.300 de metri pătraţi, iar o a doua clădire similară, cu o suprafaţă de 12.700 de metri pătraţi urmează să fie finalizată în cel de-al doilea trimestru din 2021, potrivit unor informaţii anterioare.

Grupul francez, care deţine şi administrează Electroputere Parc, mai are în portofoliu şi alte centre comerciale din România (galeriile comerciale Carrefour Orhideea şi Cora Pantelimon din Bucureşti şi Carrefour TOM din Constanţa), precum şi din Europa de Est (Auchan Savoya Park din Budapesta şi Tesco Borska Pole din Plzen).

Hella România produce module electronice de control, actuatori – compartiment motor, pompe de vacuum, pedale de acceleraţie sau module de control a energiei electrice. Printre produsele concepute de către angajaţii centrelor de design şi dezvoltare Hella din Timişoara şi Craiova sunt cele din segmentul de Energy Management (senzori baterie, convertoare DC/DC, module de control al combustibilului, sisteme de management al bateriilor LiIon din maşinile electrice), precum şi sisteme specifice zonei de autonoumus driving (Compact Radar 77GHz) şi de siguranţă a condusului şi a participanţilor la trafic, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie.

Compania a raportat pentru 2019 o cifră de afaceri de peste 3,26 mld. lei (688,8 mil. euro), în creştere cu aproximativ 2% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Hella România a avut în 2019 un profit net de 160,2 mil. lei (33,8 mil. euro), în scădere cu 16% faţă de anul anterior, când câştigul net al producătorului de componente auto a ajuns la 191,3 mil. lei (41,2 mil. euro), conform datelor publice. Compania a avut în 2019 un număr mediu de 4.076 de angajaţi. În perioada stării de urgenţă, Hella a diminuat producţia în fabricile din Timişoara, Arad şi Lugoj, iar o parte dintre angajaţi au fost trimişi în şomaj tehnic.

Hella a intrat pe piaţa locală în 2005, ajungând în prezent să deţină un centru administrativ la Timişoara, trei fabrici (la Timişoara, Arad şi Lugoj), precum şi trei centre de proiectare şi dezvoltare, în Timişoara şi Craiova. Primele două unităţi de producţie realizează sisteme electronice de diferite tipuri, iar fabrica din Lugoj produce sisteme de iluminat şi optice. Pe termen lung, compania dezvoltă tehnologie şi produse în tendinţele viitorului: electrificare, conectivitate şi conducere autonomă.

Unul dintre primii 40 de furnizori automotive în lume şi una dintre cele mai mari 100 de companii industrial germane, grupul Hella dezvoltă şi produce componente electronice şi sisteme de iluminat pentru industria automotive. Potrivit raportului de activitate a grupului Hella, în anul fiscal 2019/2020 vânzările consolidate ajustate după portofoliu şi lichidităţi au scăzut cu 14,3%, ajungând la 5,8 miliarde de euro.

Hella deţine în Europa unul dintre cele mai mari centre de servicii pentru piese de schimb şi accesorii destinate autovehiculelor, servicii de diagnoză şi servicii de asistenţă. Hella produce şi module complete pentru vehicule, sisteme de climatizare şi reţele de bord. Strategia concernului are în vedere, în anii următori, dezvoltarea de proiecte în sectorul electromobilitate prin dezvoltarea de soluţii şi inovaţii în domenii precum Autonomous Driving şi Electric Management pentru maşina electrică.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Anchetă după ce o profesoară a murit imediat după administrarea dozei a doua din vaccinul Moderna

Publicat

în

O profesoară, fost director de școală din județul Bihor, a murit imediat după ce i s-a administrat a doua doză de vaccin anticovid Moderna.

Soțul ei susţine că femeia, în vârstă de 55 de ani, a avut reacții adverse grave similare cu cele ale otrăvirii, potrivit Realitatea PLUS.

„Se plângea, după prima doză de vaccin, că îi este frig. Un cadru medical a spus că este posibil ca organismul să se fi luptat. Nu erau frisoane, ci senzații de frig. Înainte de rapel, în ultimele două săptămâni, a avut mai multe dureri, le-am pus pe seama unei crize de fiere.

În dimineața rapelului nu s-a simțit bine, dar în cursul zilei a putut mânca, a mers la rapel și le-a spus medicilor, iar aceștia au considerat că poate face vaccinul. Și eu am făcut tot Moderna”, a spus Vasile Bunea, la un post TV, soțul profesoarei.

Autoritățile au deschis o anchetă în acest caz.

Print Friendly, PDF & Email
Citește mai mult

ACTUAL

FOTO: Accident în Râmnicu Vâlcea. Doi copii răniţi

Publicat

în

Doi copii din Râmnicu Vâlcea au fost răniţi, sâmbătă dimineaţa, într-un accident rutier petrecut în cartierul Ostroveni.

În accident au fost implicate trei autoturisme, traficul rutier fiind blocat.

„Accident rutier in Ramnicu Valcea, cartierul Ostroveni, soldat cu 2 victime ranite usor ( minori) , transportate la spital. Sunt 3 autoturisme implicate in accident, traficul este deviat momentan pe Bulevardul Pandurilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Cătălin Udrea.

Print Friendly, PDF & Email
Citește mai mult

ACTUAL

Femeia din Slatina, care a făcut şoc anafilactic după vaccin, imunizată cu serul AstraZeneca retras. 2.400 de doze din lotul cu probleme au ajuns în Olt

Publicat

în

2.400 de doze din lotul de vaccin AstraZeneca, suspendat şi de România, au ajuns la centrele de imunizare din judeţul Olt, confirmă DSP. Toate dozele au fost administrate, iar la unul dintre pacienţi a fost înregistrată o reacţie adversă – femeia în vârstă de 46 de ani, care în urmă cu trei săptămâni a dezvoltat o reacţie alergică severă, şoc anafilactic.

Potrivit unui comunicat remis de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt, aprovizionarea cu lotul de vaccin AstraZeneca ABV 2856 a început, din data de 14.02.2021. Au fost repartizate 2.400 doze de vaccin, care au fost distribuite şi consumate în perioada 15 februarie 2021 – 3 martie 2021, după cum urmează:

CN Agricol „Carol I” – centrul nr. 2 (etaj 1 clase) – 1.390 doze

Centru de vaccinare Balş, subsol Primăria Oraşului Bals – 620 doze
CMJ Olt – 290 doze
Centrul 2_BATALIONUL 325 ARTILERIE „ALUTUS” – 100 doze

„Din numărul de administrări, în data de 21 febuarie 2021 s-a înregistrat un singur caz care a dezvoltat o reacţie adversă severă post vaccinare ( pacienta a ramas sub supraveghere medicală spitalicească peste 48 de ore, cu evoluţie favorabilă)”, se arată în comunicatul remis de DSP Olt.

Este vorba despre o femeie vârstă de 46 de ani care a dezvoltat, în urmă cu trei săptămâni, o reacție severă post vaccinare, de tip anafilactic, într-un centru de vaccinare din Slatina.

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, aceasta s-a prezentat pentru primirea primei doze de vaccin de la AstraZeneca, iar în aproximativ 10 minute după administrarea vaccinului a dezvoltat o reacție alergică cu criterii de șoc anafilactic.

Medicii i-au recomandat, ulterior, să nu mai facă rapelul.

Reprezentanţii DSP Olt mai precizează că a nivelul judeţului nu mai există doze de vaccin din lotul ABV 2856 produs de compania AstraZeneca

„Precizăm, de asemenea, că se continua vaccinarea împotriva Covid-19, cu toate celelalte vaccinuri de la compania AstraZeneca, din celelalte loturi existente în momentul de faţă în judetul Olt”, se mai arată în comunicatul citat.

Print Friendly, PDF & Email
Citește mai mult
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.