Connect with us

ACTUAL

Şeful ISJ Olt a anunţat la “Reporter 24” că, luni, reîncep cursurile faţă în faţă

Publicat

în

Inspectorul şcolar general al ISJ Olt, Victor Iacobescu, a anunţat că de luni, 8 februarie, vor reîncepe cursurile faţă în faţă.

Prezent la emisiunea „Reporter 24”, Iacobescu a precizat că decizia finală va fi luată marţi, 2 februarie, însă semnalele sunt pozitive pentru revenirea la cursuri a tuturor elevilor.

„Conform datelor de ultimă oră şi informaţiilor primite de la minister, într-adevăr, săptămâna viitoare vom începe şcoala. Pe 2 februarie, va fi probabil un acord comun între cele două ministere, mă refer la Ministerul Educaţiei şi la Ministerul Sănătăţii, astfel încât semestrul al doilea să înceapă faţă în faţă”, a afirmat şeful ISJ Olt.

Şi de această dată, prezenţa tuturor elevilor la şcoală va depinde de rata de infectare de la nivelul localităţilor, raportat la 1.000 de locuitori. Astfel, dacă această rată depăşeşte şase la 1.000, unităţile de învăţământ se vor reînchide.

„Şi de această dată, vom merge pe trei scenarii, dar în mod diferit faţă de data trecută. Acum, pe scenariul verde, raportat la fiecare localitate din fiecare judeţ, toţi elevii vor fi fizic la şcoală. Mă refer la copiii de grădiniţă, cei din clasele I-IV, V-VIII, respectiv liceu. Important este ca rata să fie până în 1 la 1.000 de locuitori. În scenariul galben, ce presupune o incidenţă între 1 şi 3 la 1.000, vor merge la şcoală copiii de la grădiniţă, cei din clasele I-IV şi clasele terminale, a VIII-a, respectiv a XII-a şi a XIII-a. În scenariul roşu, cu rata de incidenţă de peste 3 la mie, vor merge la şcoală doar copiii de grădiniţă şi cei din ciclul primar. Ciclul gimnazia şi cel liceal va trece în online. Dacă, însă, rata de incidenţă va depăşi 6 la 1.000 de locuitori, înseamnă că toată lumea va fi în online”, a adăugat Victor Iacobescu.

Rata de infectare de la nivelul judeţului Olt este, la această dată, sub 1 la 1.000 de locuitori.

„Decizia se va lua în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, unde şi eu sunt prezent ca reprezentant al ISJ. Bineînţeles că vom ţine cont de datele pe care le vom primi din judeţ. Judeţul Olt este pe scenariul verde, în acest moment”, a conchis inspectorul şcolar general.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Anchetă după ce o profesoară a murit imediat după administrarea dozei a doua din vaccinul Moderna

Publicat

în

O profesoară, fost director de școală din județul Bihor, a murit imediat după ce i s-a administrat a doua doză de vaccin anticovid Moderna.

Soțul ei susţine că femeia, în vârstă de 55 de ani, a avut reacții adverse grave similare cu cele ale otrăvirii, potrivit Realitatea PLUS.

„Se plângea, după prima doză de vaccin, că îi este frig. Un cadru medical a spus că este posibil ca organismul să se fi luptat. Nu erau frisoane, ci senzații de frig. Înainte de rapel, în ultimele două săptămâni, a avut mai multe dureri, le-am pus pe seama unei crize de fiere.

În dimineața rapelului nu s-a simțit bine, dar în cursul zilei a putut mânca, a mers la rapel și le-a spus medicilor, iar aceștia au considerat că poate face vaccinul. Și eu am făcut tot Moderna”, a spus Vasile Bunea, la un post TV, soțul profesoarei.

Autoritățile au deschis o anchetă în acest caz.

Print Friendly, PDF & Email
Citește mai mult

ACTUAL

FOTO: Accident în Râmnicu Vâlcea. Doi copii răniţi

Publicat

în

Doi copii din Râmnicu Vâlcea au fost răniţi, sâmbătă dimineaţa, într-un accident rutier petrecut în cartierul Ostroveni.

În accident au fost implicate trei autoturisme, traficul rutier fiind blocat.

„Accident rutier in Ramnicu Valcea, cartierul Ostroveni, soldat cu 2 victime ranite usor ( minori) , transportate la spital. Sunt 3 autoturisme implicate in accident, traficul este deviat momentan pe Bulevardul Pandurilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Cătălin Udrea.

Print Friendly, PDF & Email
Citește mai mult

ACTUAL

Femeia din Slatina, care a făcut şoc anafilactic după vaccin, imunizată cu serul AstraZeneca retras. 2.400 de doze din lotul cu probleme au ajuns în Olt

Publicat

în

2.400 de doze din lotul de vaccin AstraZeneca, suspendat şi de România, au ajuns la centrele de imunizare din judeţul Olt, confirmă DSP. Toate dozele au fost administrate, iar la unul dintre pacienţi a fost înregistrată o reacţie adversă – femeia în vârstă de 46 de ani, care în urmă cu trei săptămâni a dezvoltat o reacţie alergică severă, şoc anafilactic.

Potrivit unui comunicat remis de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt, aprovizionarea cu lotul de vaccin AstraZeneca ABV 2856 a început, din data de 14.02.2021. Au fost repartizate 2.400 doze de vaccin, care au fost distribuite şi consumate în perioada 15 februarie 2021 – 3 martie 2021, după cum urmează:

CN Agricol „Carol I” – centrul nr. 2 (etaj 1 clase) – 1.390 doze

Centru de vaccinare Balş, subsol Primăria Oraşului Bals – 620 doze
CMJ Olt – 290 doze
Centrul 2_BATALIONUL 325 ARTILERIE „ALUTUS” – 100 doze

„Din numărul de administrări, în data de 21 febuarie 2021 s-a înregistrat un singur caz care a dezvoltat o reacţie adversă severă post vaccinare ( pacienta a ramas sub supraveghere medicală spitalicească peste 48 de ore, cu evoluţie favorabilă)”, se arată în comunicatul remis de DSP Olt.

Este vorba despre o femeie vârstă de 46 de ani care a dezvoltat, în urmă cu trei săptămâni, o reacție severă post vaccinare, de tip anafilactic, într-un centru de vaccinare din Slatina.

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, aceasta s-a prezentat pentru primirea primei doze de vaccin de la AstraZeneca, iar în aproximativ 10 minute după administrarea vaccinului a dezvoltat o reacție alergică cu criterii de șoc anafilactic.

Medicii i-au recomandat, ulterior, să nu mai facă rapelul.

Reprezentanţii DSP Olt mai precizează că a nivelul judeţului nu mai există doze de vaccin din lotul ABV 2856 produs de compania AstraZeneca

„Precizăm, de asemenea, că se continua vaccinarea împotriva Covid-19, cu toate celelalte vaccinuri de la compania AstraZeneca, din celelalte loturi existente în momentul de faţă în judetul Olt”, se mai arată în comunicatul citat.

Print Friendly, PDF & Email
Citește mai mult
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.