Connect with us

ADMINISTRAŢIE

FOTO: Colectare selectivă a gunoiului în Caracal. Primăria a igienizat zonele limitrofe

Publicat

în

Mai multe zone de la marginea municipiului Caracal au fost igienizate de primărie, în paralel cu demararea campaniei de colectare selectivă a deşeurilor.

Primarul Ion Doldurea a declarat că municipalitatea urmează să identifice locurile unde se depozitează gunoaie de obicei, zone pe care le va monitoriza.

„Demarăm campania de igienizare a orașului nostru. Pentru început, am pornit cu echipele administrației caracalene să adunăm gunoiul aruncat în diverse zone ale orașului și la periferie.

Am reușit să ridicăm gunoiul de la intrările în oraș dinspre Craiova, Cezieni și dinspre București, iar în oraș să igienizăm  Str. Viilor, str. Măceșului și Str. Morii.

În zilele următoare echipele de salubrizare vor fi în zona Târg – strada Răsurii, Intrarea Vornicu Ureche, la intrarea dinspre Slatina și pe Str. Rahovei.

Vom identifica terenuri virane din oraș unde  de regulă sunt aruncate gunoaie pentru a le curăța, putând astfel demara și activitatea de monitorizare în vederea prevenirii depozitării nelegale a gunoiului  în aceste zone!”, a declarat Doldurea.

În paralel, Primăria Caracal a demarat campania de colectare selectivă a gunoiului.

„Împărțim sacii și pliantele cu programul de ridicare a gunoiului în fiecare zonă, astfel încât să reușim implementarea acestui program. Ne dorim cu toții un oraș curat dar pentru asta este nevoie de implicarea tuturor cetățenilor!”, a conchis edilul.

Print Friendly, PDF & Email

ADMINISTRAŢIE

Drumul Expres Craiova-Piteşti: Încep lucrările pe tronsonul dintre Slatina şi Coloneşti

Publicat

în

Ministrul Dezvoltării, Cătălin Drulă, a anunţat pe pagina de Facebook că încep lucrările la Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova-Piteşti, cel cuprins între  Slatina şi Coloneşti.

Constructorul aici este aceeași firmă românească care s-a mobilizat exemplar și pe Tronsonul 2 Slatina-Balș al proiectului, unde lucrările sunt în grafic și sunt preconizate să se încheie la finalul anului.

„Încă un pas important pentru finalizarea drumului expres Craiova-Pitești: astăzi am semnat autorizația de construire pentru Lotul 3 Slatina – Colonești, cu o lungime de 31,7 km. ÎNCEP LUCRĂRILE! Contractul de pe Lotul 3 valorează 670 de milioane de lei, iar banii provin din fonduri europene nerambursabile. Chiar dacă perioada de execuție a lucrărilor este de 2 ani, avem promisiunea constructorului că acestea ar putea fi gata mai repede, adică în 2022. Cu peste 760 de milioane de lei alocate anul acesta, Drumul Expres Craiova – Pitești este unul dintre cele mai bine finanțate proiecte de investiții din România”, susţine ministrul pluserist.

În total, pe Drumul Expres Craiova – Pitești se lucrează acum în plin pe aproape 90 kilometri pe Tronsoanele 1, 2 și 3. Doar pe Tronsonul 1 mai trebuie finalizate cât de curând exproprierile pe 3km de traseu relocat, pentru a putea începe și acolo lucrările.

Pe Tronsonul 4, acum 2 săptămâni a fost desemnată câștigătoare aceeași firmă românească de pe Tronsoanele 2 și 3, dar au fost depuse contestații de o firmă chinezească.

„Așteptăm un răspuns rapid de la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor și ne dorim să semnăm contractul și pe acest lot cât mai curând”, mai spune Drulă.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

A fost lansată oficial cursa Craiova – Forli, ce va fi operată de pe aeroportul din Bănie

Publicat

în

Lansarea oficială a cursei aeriene Craiova – Forli (Italia), care va fi operată pe Aeroportul Internațional Craiova (AIC), a avut loc joi, la sediul CJ Dolj. Noua cursă va zbura începând din luna iunie, fiind operată de către compania Lumiwings.

Președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, a precizat faptul că, în ciuda condițiilor speciale și a restricțiilor de circulație care au fost impuse operatorilor aerieni din cauza pandemiei COVID-19, investițiile derulate la AIC vor continua.

„Am dorit să marcăm acest eveniment deosebit, pentru că vrem să dăm un semnal că, în continuare, Aeroportul Internațional din Craiova este o instituție în care Consiliul Județean crede și investește. Ne bucurăm pentru că, dincolo de o nouă cursă spre Italia, avem un nou partener și, pe această cale, doresc să le spun «bun venit» celor de la Lumiwings. În egală măsură, le transmitem că suntem un partener ferm și serios, motiv pentru care sperăm într-o colaborare cât mai lungă, care se poate materializa și în alte curse pe care le vor opera de pe AIC.

Știm ce an a fost și vedem cu toții ce început de an avem. Însă, odată cu primăvara, sperăm să reintrăm în normalitate și să începem să redeschidem din rutele suspendate din cauza pandemiei. Mergem înainte cu planurile investiționale la Aeroportul Internațional Craiova și continuăm cu proiectul de extindere și modernizare a terminalelor de plecări și de sosiri, un demers de aproape 6 milioane de euro, finanțat din fonduri de la bugetul județean”, a declarat Vasile.

 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Reţeaua de apă şi canal dintr-un oraş oltean, modernizată cu fonduri europene

Publicat

în

Contractul de lucrări pentru modernizarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare din oraşul Potcoava a fost semnat, joi, de Compania de Apă.

Finanţarea contractul de „Îmbunătățirea facilităților de tratare apă potabilă și extinderea rețelelor de apă și canalizare în aglomerarea Potcoava” este finanţată cu fonduri europene, prin intermediul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt, în perioada 2014-2020”.

În cadrul acestui proiect, în orașul Potcoava, județul Olt, se vor realiza următoarele investiții

-Sistem de alimentare cu apă

– Conducte de legătura front captare Potcoava:  L = 3,6 km,

-Aducțiune Trufinești: L = 1,4 km,

-Extindere rețea distribuție apă potabilă: L = 27,3 km,

.-4 stații de pompare apă potabilă

-Extindere rețea de canalizare menajeră Potcoava

– Extindere rețea de canalizare menajeră: L = 11,5 km,

– 5 stații de pompare apă uzată

– Alimentare cu energie electrică foraje F4 – F12

Contractul de lucrări a fost atribuit în urma unei licitații publice deschise, cu respectarea prevederilor legislației românești în domeniu, operatorului economic SC OLD & NEW CONSTRUCT  SRL. Valoarea contractului este de 29.416.195,48 lei fără TVA, iar  durata de execuţie este de 38 luni.

„Prin acest nou contract pe care l-am semnat, continuăm investițiile în modernizarea și extinderea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare din orașul Potcoava. Scopul nostru este să oferim apă de cea mai bună calitate, să îmbunătățim condițiile de trai ale locuitorilor din această comunitate și să contribuim la dezvoltarea orașului. Nu putem face acest lucru fără ajutorul cetățenilor. Aceste sisteme de alimentare cu apă și canalizare nu pot funcționa corespunzător dacă locuitorii din Potcoava nu se racordează la rețelele de alimentare cu apă și canalizare, care înseamnă siguranță pentru sănătatea lor și a comunității în care trăiesc, dar și protejarea mediului înconjurător”, a declarat Cătălin Ușurelu, director general Compania de Apă Olt.

În perioada 2007-2013, în cadrul Proiectului  „Extinderea și reabilitarea sistemelor de apă și apă uzată în judeul Olt”, derulat cu fonduri europene nerambursabile, Compania de Apă Olt a construit, în orașul Potcoava, o stație de epurare, o stație de clorinare, 12 foraje, s-a extins rețeaua de apă potabilă cu 8,03 km și au fost reabilitați alți 1,14 km, iar rețeaua de canalizare a fost extinsă cu 5,68 km.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.