EDUCAŢIE
Bătaie la o şcoală din Argeş. Un băiat de clasa a VI-a şi o fată de clasa a VII-a, protagonişti
Publicat
în urmă cu 2 săptămâniîn
De
Ionut Jifcu
O anchetă a fost deschisă de poliţiştii din Argeş după ce un băiat de clasa a VI-a şi o fată de clasa a VII-a din localitatea Dobreşti s-ar fi luat la bătaie, la şcoală.
Conflictul ar izbucnit, pe 4 martie, acum fiind deschis un dosar pentru loviri sau alte violenţe.
„Din verificări s-a stabilit că starea conflictuală s-ar fi petrecut în data de 4 martie a.c., în pauză, între un băiat de clasa a VI-a și o fată din clasa a VII-a, elevi ai respectivei unități de învățământ. Pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, polițiștii Secției de Poliție Rurală Călinești desfășoară cercetări în cadrul unui dosar penal, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de loviri sau alte violențe”, transmit poliţiştii IPJ Argeş.
Totodată, situația este monitorizată de polițiștii din cadrul Biroului de Siguranță Școlară Argeș, care au planificat desfăsurarea de activități preventive cu elevii unității școlare, în colaborare cu reprezentanții Inspectoratului Scolar Județean Argeș.

S-ar putea să vă placă
-
FOTO: Accident în Râmnicu Vâlcea. Doi copii răniţi
-
Femeia din Slatina, care a făcut şoc anafilactic după vaccin, imunizată cu serul AstraZeneca retras. 2.400 de doze din lotul cu probleme au ajuns în Olt
-
De ce a scăzut numărul claselor de învăţământ profesional, în judeţul Olt. Explicaţiile ISJ
-
Serul AstraZeneca, pentru care Italia a decis suspendarea temporară a vaccinării, a ajuns şi în judeţele Olt, Gorj, Dolj, Vâlcea şi Mehedinţi. Vaccinarea, suspendată
-
Accident pe un drum naţional din Argeş. Trei persoane rănite (VIDEO)
-
Predarea față în față, suspendată în peste 200 de clase de elevi sau preșcolari
EDUCAŢIE
De ce a scăzut numărul claselor de învăţământ profesional, în judeţul Olt. Explicaţiile ISJ
Publicat
în urmă cu 2 săptămâniîn
12/03/2021De
Ionut Jifcu
Nu mai puţin de opt clase de învăţământ profesional şi tehnic nu au fost realizate, în acest an şcolar, în judeţul Olt, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar.
Marilena Cristina Popescu, inspectorul pentru învăţământul profesional din cadrul ISJ Olt, spune că principalul motiv ar fi scăderea populaţiei şcolare.
„Putem să comparăm între anul şcolar 2018-2019 şi 2019-2020. A fost o creştere, dar din păcate statistica pe care am observat-o la 1 septembrie, când am preluat mandatul, a fost una de scădere. Nu au fost realizate opt clase de învăţământ profesional şi tehnic, la nivelul judeţului Olt. Având în vedere că anul acesta avem o situaţie deosebită, cu un număr mai mic de clase per total, atât la liceele teoretice, cât şi al cele tehnologice, ne dorim şi ne propunem să realizăm într-un procent cât mai mare numărul de clase pentru învăţământul profesional. Demografia este principalul motiv”, a afirmat reprezentantul ISJ Olt.
Potrivit datelor ISJ, în anul şcolar 2019-2020 situaţia s-a prezentat astfel: învăţământ profesional – 26 clase aprobate cu un număr total de 680 elevi, din care s-au realizat 22 clase cu un număr total de 529 elevi, adică un procent de realizare de 77,8%.
La învăţământul profesional dual au fost şapte clase aprobate cu 190 elevi, s-au realizat toate 7 cu 179 elevi, un procent de realizare de 94%.
Anul şcolar 2020-2021: învăţământ profesional – 35 clase aprobate cu un număr de 980 elevi, din care s-au realizat 29 cu un număr de 677 elevi, procent realizare 69%.
La învăţământul profesional dual au fost patru clase aprobate cu un număr de 114 elevi, am realizat patru cu 110 elevi, procent realizare de 96%.
EDUCAŢIE
Un liceu din Slatina a organizat un eveniment pentru promovarea învăţământului profesional
Publicat
în urmă cu 2 săptămâniîn
11/03/2021De
Ionut Jifcu
Proiectul educativ judeţean „Ziua Meseriilor” s-a desfăşurat, joi, la Liceul Tehnologic „Alexe Marin” din Slatina. La eveniment au fost prezenţi, prin intermendiul aplicaţiei Zoom, reprezentanţi ai mai multor societăţi comerciale.
Printre obiectivele propiectului se numără promovarea învăţământului profesional şi tehnic în rândul elevilor de gimnaziu şi studiul opţiunilor profesionale.
La evenimentul de joi au fost prezenţi inspectorul şcolar general Victor Iacobescu, inspectorul adjunct Cristina Andreiana, dar şi reprezentanţi ai mediului de afaceri: Ion Dobrescu, preşedinte al Directoratului Distribuţie Oltenia, Anamaria Drăghici, specialist PR CEZ România, Nicu Durău, director resurse umane Vimetco Alro, Leontina Şerbănică, specialist recrutare Pirelly Tyres România, şi Rodica Obretin, şef serviciu resurse umane, Altur Slatina. Aceştia din urmă au intervenit prin intermediul aplicaţiei Zoom.
„Astăzi demarăm un proiect în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi cu Liceul Tehnologic Matei Basarab din Caracal, proiect care se va derula până la sfârşitul anului şcolar 2021 şi care vizează promovarea învăţământului profesional şi tehnic din judeţul Olt. Acest lucru nu se poate face decât în parteneriat cu agenţii economici, prin campanii publicitare şi cu ajutorul mass-media”, a declarat directorul LT „Alexe Marin”, Valeria Diaconu.
La rândul său, Marilena Cristina Popescu, inspectorul pentru învăţământul profesional din cadrul ISJ Olt, a vorbit despre necesitatea promovării învăţământului profesional şi tehnic, în rândul elevilor de gimnaziu.
„Ne-am dorit să celebrăm, în primul rând, exemplele de bună practică din învăţământul profesional şi tehnic din judeţul Olt. Ne gândim la colegii noştri din instituţii, care lucrează în permanenţă, şi la agenţii economici care ne sunt parteneri. Lansăm astăzi un proiect mult mai amplu. Ca şi obiectiv principal, acest proiect îşi propune realizarea cifrei de şcolarizare pentru învăţământul profesional şi tehnic, într-un procent cât mai mare. Ne dorim să sărbătorim, dar ştim că avem o muncă grea ce ne aşteapă anul acesta pentru realizarea acestei cifre de şcolarizare pentru 2021-2022”, a declarat ea.
Inspectorul şcolar general Victor Iacobescu a vorbit despre necesitatea resetării acestu domeniu de învăţământ.
„Ne bucurăm că ne aflăm astăzi aici, la Liceul Tehnologic Alexe Marin. Încă se încearcă să se promoveze meseria aşa cum o ştiam noi de foarte mult timp, ca o brăţară de aur. Asta înseamnă că noi, în calitate de profesori, ne preocupăm nu doar de ceea ce înseamnă viitorul elevilor ci şi de ceea ce înseamnă latura economică a oraşului, respectiv a judeţului nostru. Felicităm firmele care au sprijinit acest eveniment şi le dorim mult succes”, a afirmat Iacobescu.
Coordonatorii proiectului sunt inspectorul şcolar Marilena Cristina Popescu, directorul LT „Alexe Marin”, Valeria Diaconu, şi directorul LT „Matei Basarab” Caracal, Luminiţa Gîtan-Nicola.
ACTUAL
Predarea față în față, suspendată în peste 200 de clase de elevi sau preșcolari
Publicat
în urmă cu 2 săptămâniîn
11/03/2021
Ministerul Educaţiei a anunţat că nu mai puţin de 209 clase sau grupe au suspendat activitatea faţă în faţă în perioada 1-10 martie la nivelul întregii ţări din cauza cazurilor de infectare cu noul coronavirus.
Sute de clase au suspendat predarea în şcoli din cauza COVID-19, în condiţiile în care 376 de elevi şi preşcolari au fost confirmaţi cu COVID-19 şi 545 de persoane din sistemul de educaţie au fost confirmate cu noul coronavirus, relatează România Tv.
De asememenea, Ministerul Educaţiei a precizat că peste 35% din numărul total al angajaţilor din sistemul de învăţământ au fost vaccinaţi până miercuri, la ora 19. Este vorba despre 123.059 de persoane.
„Numărul angajaţilor din învăţământ vaccinaţi în perioada 24 februarie – 10 martie, ora 19,00, în centre dedicate personalului din învăţământ este de 63.769, faţă de programarea iniţială, de 60.000 de persoane”, a anunţat Ministerul Educaţiei.

Anchetă după ce o profesoară a murit imediat după administrarea dozei a doua din vaccinul Moderna

FOTO: Accident în Râmnicu Vâlcea. Doi copii răniţi

Femeia din Slatina, care a făcut şoc anafilactic după vaccin, imunizată cu serul AstraZeneca retras. 2.400 de doze din lotul cu probleme au ajuns în Olt

Superbrands România la ceas aniversar: ediția cu numărul 10 pentru România a demarat

Telekom Romania anunţă o aplicaţie care împiedică furtul de identitate în mediul online

VIDEO. Deţinutul evadat din Craiova, găsit într-un canal din curtea spitalului

VIDEO. Poliţia animalelor, percheziţii în Târgu Jiu. Poliţiştii şi mascaţii au descins la o locuinţă unde o femeie ţine zeci de câini şi îi înfometează

Accident pe un drum naţional din Argeş. Trei persoane rănite (VIDEO)

Vicepremierul Dan Barna a declarat că, în România, corupția este o problemă marginală

You must be logged in to post a comment Login