Connect with us

TECH

COMENTARIU | În vremea dictaturii digitale

Publicat

în

Poate că deconspir un secret al breslei, dar majoritatea site-urilor de ştiri din România sunt dependente de distribuirile pe Facebook şi mai ales în grupuri. Ca jurnalist nu fac excepţie şi îmi promovez asiduu munca pe reţeaua lui Zuckerberg. Când mai exagerez, scripturile Facebook mă blochează câteva ore, câteva zile sau câte o lună să mai postez în grupuri. Nu e o persoană care decide că a fost prea mult sau nu, ci nişte scripturi care de multe ori arbitrar mă bagă la cuşcă. Rezist eroic şi revin după suspendare, timid, apoi în forţă.

Recent, însă, cam de la Crăciun încoace, am păţit că nu mai pot post nici pe paginile pe care le adminstrez pe motiv că fac spam. Adică n-ar trebui să pun linkuri de pe site-ul respectiv pe pagina acelui site? Păi de ce am făcut-

Am avertizat de ceva vreme, în rarele întâlniri cu colegii de breaslă, că bula asta de care depindem cu toţii, distribuirea pe Facebook, se va sparge, ca orice bulă şi vom suferi.

N-am crezut că bula Facebook va ajunge la final atunci când cenzura va atinge cote alarmante, iar dictatura noi culmi. Acolo suntem, unde nişte algoritmi sau nişte „boţi” ne şterg fiinţa digitală doar pentru că nu ne conformăm unor reguli impuse de ei.

Ca răspuns, mi-am făcut conturi pe rețelele alternative, MeWe și Parler.

Parler, care ar trebui să înlocuiască Twitter, nu mai merge, după ce dictatorua BigData i-a tras serverele din priză. La propriu.

MeWe încă merge, dar când am vrut să dau share pe Facebook pe principiul “join me”, mi-au dat boţii lui Zuckerber mesaj că risc să mi se dezactiveze contul. Oameni răi, boţii ăştia!

Diferenţa dintre reţelele de socializare “clasice” şi cele noi ar fi că cele din urmă jură că nu recoltează date personale sau alte informaţii şi că nu-şi cenzurează utilizatorii aşa cum o face, cu multă largheţe, Facebook. Până la proba contrarie!

Pe Parler n-am apucat să-mi fac prieteni, iar pe MeWe am trei cereri de prietenie trimise, dar fără răspuns!

Frumos, dar nu prea!

Print Friendly, PDF & Email

TECH

Telekom Romania anunţă o aplicaţie care împiedică furtul de identitate în mediul online

Publicat

în

Telekom Romania a introdus recent o nouă măsură de protecţie a clienţilor în mediul digital, destinată să împiedice fraudele prin furtul de identitate, o premieră absolută pe piaţa telecom din România, dar şi în grupul Deutsche Telekom.

Prin această măsură, Telekom Romania previne şi împiedică una dintre cele mai răspândite fraude din mediul online şi anume încheierea de abonamente pe nume reale, dar folosind fotografii şi identităţi furate. Practic, prin noua aplicaţie utilizată de Telekom, este imposibil să încarci din telefon vreo imagine în formularul de abonare, pentru că fotografia este obţinută în direct, online. Utilizatorul nu trebuie să descarce niciun fel de aplicaţie pentru a folosi această facilitate.

Iată procedura implementată recent de Telekom Romania pentru achiziţiile online de pe telekom.ro: dacă un client vrea să achiziţioneze un abonament cu sau fără telefon, accesând telekom.ro de pe un telefon mobil, atunci îi este solicitat să își facă un selfie şi o poză a cărţii de identitate. Aplicaţia nu acceptă încărcarea niciunui fel de documente.

De asemenea, dacă achiziţia este efectuată de pe un computer, utilizatorul primeşte un link prin sms, pentru a accesa aplicaţia online, unde va urma procedura descrisă anterior.

„Am implementat această facilitate digitală în interesul clienţilor noştri, pentru a-i feri de furtul de identitate şi, de asemenea, pentru a uşura achiziţia de produse și servicii online. Practic, oricine poate încheia acum un abonament 100% digital, folosindu-și datele biometrice pentru identificare, în deplină siguranţă. Această nouă funcționalitate este mai mult folosită în domeniul fintech și este o premieră pe piaţa de telecomunicaţii din România, la fel ca şi în întreg grupul Deutsche Telekom”, a explicat Gabriel Trăistaru, Director Digitalizare în cadrul Telekom Romania.

Contractul de abonament este apoi trimis pe e-mail, iar dacă a fost comandat şi un telefon mobil, o copie pe hârtie este livrată clientului odată cu pachetul.

Print Friendly, PDF & Email
Citește mai mult

TECH

Ce vor de fapt clienții care apelează la serviciile unei agenții SEO?

Publicat

în

Mă numesc Cristian Ioniță de la Oblyo Digital Agency și cu această ocazie doresc să aduc în discuție un subiect mai aparte: ce își dorește de fapt un client care apelează la serviciile unei agenții SEO?

Sunt ceva ani buni de când lucrez în domeniul online și atât pe site-ul agenției cât și în cadrul altor publicații am răspuns la nenumărate întrebări ale clienților ca de exemplu:

Ce sunt advertorialele și ce beneficiții aduc ele unei companii?

Cum să ajungi numărul 1 pe Google?

La ce se referă randamentul investiției în activitatea de optimizare?

Cum să scrii conținut relevant?

etc.

Alături de echipa mea, am dezvoltat site-ul agenției Oblyo concentrându-ne și pe materialele informative, cu care oricare din clienții noștri mai curioși se poate pune la punct simplu și elegant cu tot ce înseamnă SEO. Am încercat mereu să mă pun în pielea celor care apelează la serviciile noastre și nu de puține ori am făcut tot posibilul să le răspundem la îndrebări înainte ca aceștia să ni le pună. Dar până la ora actuală, în calitate de director de agenție SEO, nu m-am adresat încă celor care lucrează în aceeași breaslă.

Am fost și noi acolo și înțeleg pe deplin cât este de terifiant scenariul inevitabil în care primul client îți calcă pragul și îți solicită servicii de expert SEO. Când vin să cumpere, nu toți clienții și-au făcut de acasă un plan de atac și fiecare dintre ei își dorește pentru site-ul său cât mai mult, cu cât mai puțin. Și este absolut normal!

Mai ales atunci când domeniul său de activitate nu are tangențe cu SEO-ul, nu este de datoria niciunui client să știe ce să ceară de la o agenție. În calitate de director TU trebuie să știi să citești printre rânduri, să-i aticipezi așteptările și să-l înveți ce să ceară astfel încât site-ul său să obțină cele mai bune performanțe. Dar când nu ești încă obișnuit cu modul în care funcționează business-ul pe care îl conduci, cum reacționezi și cum te comporți cu cineva care nu știe ce vrea de la tine?

Au apus de mult zilele în care SEO-ul se rezuma doar la folosirea plug-in-ului YOAST și la corectitudinea gramaticală. Acum miza este mai mare și concurența acerbă și de aceea practicilor originale s-a adăugat necesitatea unui conținut grozav, unic și valoros.

Nu trebuie s-o spună exact cu aceste cuvinte, dar un client de agenție SEO își dorește în primul rând creșterea cifrei de afaceri printr-o promovare sănătoasă. El urmărește eficientizarea bugetului de marketing și pentru acest lucru TU în calitate de agenție SEO trebuie să vii cu cea mai bună soluție de creștere a vizibilității online în funcție de cât este cel din fața ta dispus să cheltuiască.

Probabil că ți se pare ciudat faptul că discutând despre dorințele clientului am pus creșterea cifrei de afaceri înaintea vizibilității online, în ciuda faptul că vorbesc din punctul de vedere al unei agenții SEO, dar așa trebuie procedat. Există site-uri care apar primele pe Google din milioane de rezultate, la interogări cu cuvinte cheie scurte și generale, ajutate de agenții SEO să ajungă acolo, dar care nu vând nimic. Și există site-uri care apar primele pe Google din zeci de mii de rezultate, la interogări cu cuvinte cheie lungi, extrem de nișate, ajutate de alt tip de agenții SEO să ajungă acolo, dar care își vând rapid stocurile de marfă. Care din ele sunt mai câștigate?

Orice client care îți solicită un serviciu și plătește pentru el, urmărește ca la finalul zilei să câștige mai mult decât a investit. Dacă e să spunem lucrurilor pe nume, niciun client nu dă doi bani pe faptul că apare primul în SERP dacă nu-i intră niciun leu în casă. De aceea, atunci când clienții ne solicită serviciile, noi căutăm în primul rând să le livrăm articole care să le aducă pe site potențialii cumpărători și nu doar trafic care să facă curent. Iar pentru acest lucru ne documentăm, despicăm firul în patru, alegem un subiect atât de nișat încât să-i motiveze în mod expres pe cei direct interesați, iar restul vine de la sine.

O vorbă pe care o folosesc des față de creatorii de conținut ai agenției Oblyo este: scrie un articol nativ! Dar la ce mă refer cu această propoziție și ce fel de oameni care îi înțeleg sensul, am ales lângă mine?

Un articol nativ, așa cum îmi place mie să-l numesc, este un articol care sună absolut natural atunci când îl citești și te motivează să-l duci până la capăt prin conținutul său interesant. Este genul de articol care simți că a fost scris SPECIAL pentru tine și indiferent dacă erai sau nu familiar cu subiectul lui, până la sfârșit ai înțeles fiecare cuvânt pe care îl conține și ce rol îndeplinește în context. Este vorba de articolele acelea cu cuvinte cheie nișate, care generează vânzări și despre care am amintit mai devreme.

Există mulți creatori de conținut în România însă foarte puțini dintre ei pot scrie cu adevărat un articol nativ. Cu toate acestea, recomand oricărei agenții SEO care își dorește să aibă succes în acest domeniu și să-și satisfacă clienții, să caute măcar un sigur astfel de creator.

Diferența dintre un creator de conținut și un creator de conținut foarte bun este faptul că cel din urmă vorbește pe limba clienților și evoluează. Mai mult sau mai puțin, experiență au toți, dar aici nu mai este vorba doar de anii pe care creatorul de conținut i-a petrecut scriind. Mulți consideră că pe măsură ce scrii devii mai bun, dar pot să contrazic cu exemple această afirmație. Dacă doar scrii fără să te uiți în jurul tău, fără să citești și să te documentezi în permanență, nu îți dai niciodată seama de greșelile pe care le faci și este imposibil să evoluezi.

Clienții agențiilor SEO vor mai mulți bani și sunt dispuși să facă investiții dacă mesajul companiei lor ajunge la persoanele care trebuie, acelea care contribuie la creșterea cifrei de afaceri. Iar TU poți să le oferi acest lucru doar prin CONȚINUT DE VALOARE.

Print Friendly, PDF & Email
Citește mai mult

TECH

Primul studiu despre 3D printing efectuat în România

Publicat

în

Nutechnologies lansează primul studiu despre imprimarea 3D efectuat în România. Studiul, intitulat „3D Printing în România – O Evolutie Surprinzătoare”, oferă celor interesați de tehnologie informații despre aplicarea profitabilă a imprimării 3D în diverse industrii.

Statistici și Descoperiri Cheie

Rapiditatea procesului de printare și reducerea costurilor, menținând aceeași calitate, reprezintă principalele avantaje ale imprimării 3D.

Imprimarea 3D, are un rol semnificativ în reducerea timpului de producție și a costurilor la scară largă.

De la persoanele chestionate s-au aflat următoarele:

  • 78% spun că imprimarea 3D îi ajută în prototipare rapidă, și astfel salvează mult timp, care este esențial în producție și post-producție.
  • 22% spun că prin folosirea imprimării 3D, au reușit să reducă semnificativ costurile de producție, post-producție și prototipare.
  • 77% folosesc imprimante 3D în companie de mai bine de 3 ani de zile.
  • 83% folosesc imprimarea 3d pentru producție (crearea de componente precumn: unelte, carcase, suporți, accesorii complexe sau mai puțin complexe).
  • 33% plănuiesc să investească în noi echipamente sau materiale cu ajutorul cărora să își lărgească oportunitățile de producție.

Trenduri în 3D Printing observate în România

Odată cu răspândirea tehnologiei de imprimare 3D în România, observăm și o creștere a nivelului de pregătire a utilizatorilor.

Așadar, dintre cei care folosesc imprimante 3D, 30% au funcția specializată de Operator în Imprimare 3D, în timp ce 26,7% sunt Ingineri Specializați.

Cunoștințele utilizatorilor de imprimare 3D evoluează rapid, semn că și numărul cursurilor de specialitate și al joburilor în acest domeniu este în creștere.

Spre exemplu, peste 70% de utilizatori au o experiență de utilizare și aplicare de peste 3 ani. Iar majoritatea folosesc tehnologia zilnic în procesul de producție sau prototipare.

Tendințele sugerează o strategie de utilizare a imprimarii 3D pe termen lung.

Studiul complet “3D Printing în România – O Evoluție Surprinzătoare” este disponibil gratuit AICI.

Nutechnologies este o companie specializată în promovarea echipamentelor industriale inovative: imprimante 3D, software 3D, sisteme laser pentru tăiere, sudură, marcare 2D sau 3D.

Reprezentantul autorizat în România al următorilor producători:

  • Stratasys – liderul mondial în producția de imprimante 3D profesionale.
  • Sisma – liderul pieței italiene de sisteme laser.
  • Materialise – cel mai mare grup de dezvoltatori de software din industrie cu una dintre cele mai mari facilități de imprimare 3D din lume.

Print Friendly, PDF & Email
Citește mai mult
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.